Selyemvirág

Az Asclepias syriaca nektárjából származó, igen erős, édeskésen fűszeres illatú és jellegzetesen aromás ízű méz. Kétéves korában kezd kristályosodni.

A selyemkóró méz a nyers ételek különleges ízesítője. Előnyösen házasítható más fajtamézekkel. Jól társítható pl. akácmézzel, mert azonos a színük és folyékonyságuk. Mivel a selyemkóró hazánkban alkotja Európában a legnagyobb összefüggő mezőket, a selyemkóró méz elismert magyar specialitás. Allergiások is fogyaszthatják, mert nem tartalmaz pollent.

  1. december 14-én Gyulán rendezték meg a VI. Méz és mézeskalács Fesztivált, melynek keretében kiosztásra kerültek az Év Méze verseny győztesei is. A vasadi Demi-Bee Családi méhészet vezetője Demeter László selyemfű mézével aranyfokozatú elismerésben részesült, és 2014-ben jogosult a cím viselésére.