Szeptember hónap méze

A repceméz

A repceméz roppant gyorsan sűrűsödő mézfajta. Szilárd állapotában fehér színű és nagyon krémes, míg hígan sárgás árnyalata van. A kristályosodási folyamata nagyjából néhány napon belül bekövetkezik, mivel igen magas szőlőcukor tartalommal rendelkezik. A kristályosodási folyamat érdekessége, hogy nincsenek külön fázisai, vagyis egyöntetűen képes kristályosodni. Ennek a tulajdonságának köszönhetően az a méz, amelynek alapanyaga a repce krémméz előállítására tökéletes lehet.A repceméz egyik jellemző tulajdonsága az, hogy önmagában nem túl kellemes az íze, ezért a krémmézelkészítése során ajánlott olyan mézzel elkeverni, amely sokkal zamatosabb. A repceméz felhasználása főként a sütőiparban jellemző.A repceméz előnyeiként említhetjük meg, hogy candida diéta esetén is bátran beépíthető az étrendbe, továbbá jelentős pozitívumnak számít a repceméz esetében az a tulajdonsága is, hogy kevésbé savas, mint a többi mézfajta. Ezért, míg a többi méz evése nem ajánlott gyomorsavtúltengés esetén, úgy a repceméz bátran fogyasztható ilyen esetben is. A repceméz, hasonlóképpen a többi mézhez, számos jótékony hatást képes gyakorolni a szervezetre. A repceméz gyógyhatása főként az érzékenygyomrú emberek számára kamatoztatható, hiszen a gyomorsavtúltengés következtében fellépő kellemetlen tüneteket képes igen hamar csillapítani, sőt akár meg is szüntetheti azokat, ha rendszeresen fogyasztjuk. A repceméz gyomorsav csökkentő hatása jelentős. A repceméz igen magas szőlőcukor tartalommal rendelkezik, ezért fogyasztása kifejezetten ajánlott sportolók számára, illetve szellemi vagy fizikai munkát végző személyek is bátran beilleszthetik az étrendjükbe. A repceméz cukorbetegség káros mellékhatásainak enyhítésére is alkalmazható.

 

A képre kattintva kinagyítható a plakát