Szeretettel üdvözöljük a Demi-Bee Családi Méhészet honlapján!

 

Méhészetünk évszámokban:

Demeter László vagyok, a Demi – Bee családi méhészet szakmai vezetője. Méhészeti múltam 1992-ig nyúlik vissza. A mesterséget Magyarország egyik legszebb vidékén, az Aggteleki Nemzeti Park szomszédságában Trizs nevű községben, a szomszéd méhész bácsitól, Nagymáté Lajostól tanultam. Az első kaptárokat közösen készítettük. A kezdeti 2 méhcsaládból rövid időn belül 30-40 méhcsaládra fejlesztettük állományomat. A méhészeti szakma szépsége magával ragadott, az összes fellelhető szakkönyvet elolvastam, 2001-ben beléptem az OMME kazincbarcikai egyesületébe, kerestem a tapasztaltabb méhészek társaságát. 2002-ben méhész szakmunkás lettem, majd pár hónappal később agrármérnöki diplomát szereztem. Diplomamunkámban egy szülőfalumbeli mai napig sikeresen működő családi méhészetet, a Palcsó Méhészetet mutattam be, technológiáját és értékesítési lehetőségeit is kielemezve.

2005-ben részt vettem a magyar méhészek brüsszeli tüntetésén, melynek célja a Kínából és Dél – Amerikából származó antibiotikumot és szermaradványokat tartalmazó mézek, uniós behozatalának tiltása, korlátozása volt.

Az állandó tanulást szem előtt tartva 2007-ben Méhész Mester címet szereztem a Heves Megyei Agrárkamara szervezésében.

A méhek szeretetével és tiszteletével feleségemet, Demeterné Hajdu Vandát is megfertőztem. Megismerkedésünk után nem sokkal ő is méhész szakmunkás végzettséget szerzett, közgazdasági egyetemi diploma dolgozatát már a „Magyar méhészeti ágazat agroökönómiai elemzése” címmel írta.

2009-ben sikerrel pályáztunk a fiatal agrárgazdák induló támogatásra. 2010-ben alapítottuk meg méhészeti vállalkozásunkat „Demi - Bee Családi Méhészet” néven. Két kisgyermekünkkel egy jelentős életmódváltással egyidejűleg kiköltöztünk egy Pest megyei tanyára Vasadra, 5 km-re bármilyen településtől, betonúttól. Elsődleges cél volt, hogy méheinkkel együtt tudjunk lakni, másokat a legkevésbé zavarva.

Kis családi méhészetünket korszerű gépekkel felszerelt 260 családos méhészetté fejlesztettük az elmúlt években, de szem előtt tartva a hagyományokat, méz minőséget, és a személyes vevőkontaktust.

2013-ban részt vettem a Közép – Európai Apiterápiás Tanfolyamon.

2013 óta méhegészségügyi felelős vagyok Jandácsik Attila Pest Megyei Szaktanácsadó felkérésére Vasadon és még a 4 környező településen. 2014-ben a Szent István Egyetemen a Felnőttképzési és Távoktatási Központ szervezésében elvégeztem a Méhegészségügyi tanfolyamot.

2014-ben nekem ítélték a megtisztelő „Év Méhésze” címet.

Küldetésünknek tekintjük a mézfogyasztás népszerűsítését, a méhek életének megismertetését a gyermekekkel és szüleikkel. Ebből a célból évek óta részt veszünk az FVM és az OMME közös szervezésében a mézes reggeli programban, és meghívásos alapon rendszeresen tartok óvodákban és iskolákban kézműveskedéssel egybekötött méhészeti bemutató foglalkozásokat.

Büszkék vagyunk mézeinkre, és arra, hogy vevőkörünk évről évre jelentősen bővül. A méz bizalmi kérdés, nagy hangsúlyt fektetünk a vevő kezelésre, a személyes kapcsolatokra. Szerénytelenül állíthatjuk, hogy aki megkóstolja a mézünket a vevőnk marad és tovább ajánlja azt ismerőseinek.

Hiszen mézeink nem csak finomak, hanem kiváló minőségűek is!!

Vevőink számára minőségi garanciát jelent, hogy mézeinket rendszeresen megméretjük Magyarország legnagyobb mézversenyén Gyulán, ahonnan rendre arany – ezüst és bronzminősítéssel térünk haza.

Méhészetünk szlogene:

Prémium mézek – Korrekt áron!”